Facepoepgroep

Facepoepgroep Hondenpoep Facebookgroep Je bent een sassemer als

In de gemeente Teylingen is al enkele jaren spraken van een probleem. Een probleem dat misschien een beetje ranzig is, maar wat vooral voor een hoop overlast zorgt. Groter nog dan het oorspronkelijk probleem zijn de daaraan gerelateerde gevolgen. Je vraagt je vast af wat het probleem dan is. Ik kan dit kort en in een woord uitleggen: Hondenpoep! Zelf begrijp ik niet zo goed dat hondeneigenaren de troep van hun trouwe viervoeter niet opruimen. Die mooie rooie zakjes hangen overal. Het is niet vies, want je hand komt nimmer in contact met de uitwerpselen van jouw eigen hond. Het kost ietsje meer tijd maar zorgt daarentegen ook voor een goede band tussen jou en je woef.

Hondenbelasting

Al enige jaren kent de gemeente Teylingen geen hondenbelasting meer. In 2009 vond men het hier tijd om de controle op scheefwonende puppy’s te staken. Daarvoor in de plaats wordt er hier strenger gecontroleerd op de aanlijnplicht en het niet opruimen van de hondenpoep. Als hondenbezitter vind ik dit supertof. Ik lijn mijn hond netjes aan en als hij poept, ruim ik het op. Voor mij dus een win win situatie. Ik hoef niet te betalen en ik krijg geen boete. Mocht het echter zo zijn dat de overlast te groot wordt, dan is het goed mogelijk dat de gemeente ervoor kiest de hondenbelasting weer in te voeren. En dat wil ik dus niet, want ik hou niet zo van nutteloze dingen betalen.

Hondenpoep-Babyboomers-Rob van Laere-Sassenheim

Inmiddels doemt er echter een heel ander probleem op aan de horizon. Een groep mensen die wat mij betreft eerst irritatietoeslag moeten betalen alvorens zij hun inloggegevens versturen naar Facebook. Nou is Facebook met de komst van besloten groepen al een grote fruitschaal met zure citroenen geworden, maar in groepen als “Je bent een Sassemer als..” is helemaal het hek van de dam!

Klaagmuur

De Facebookgroep wordt namelijk steeds meer een klaagmuur van zeurende babyboomers en bejaarden die het concept social media niet snappen. Steekt iemand zijn overgebleven vuurwerk af op 17 januari? Hup, klaagzang de groep in! Je kan in zo’n geval ook gewoon politie bellen of de gemeente, zoals ze dat vroeger deden. Hebben je buren een feestje? Gewoon niet langsgaan om te vragen of het wat zachter mag, nee we zetten een zuurpruimpje in een Facebookgroep. Hondenpoep op de stoep? Vaak inclusief foto, BAM in de Facebookgroep. Lekker verhaal oud mens! Ik hoef zo’n foto niet, en ik hoef al helemaal niet de berichten te zien waarin jij je blijk van onvermogen weergeeft als het social media betreft.

Neem social media toch niet zo serieus

Social media is namelijk niet het dorpshuis of god betere, de kerk. Social media is vluchtig, social media kent weinig controle en nog minder sociale omgangsvormen. Als iemand in zo’n groep begint over hondenpoep, dan plak ik al standaard een popcorn GIF-je onder dat bericht. Kijken wat er gaat gebeuren. En vaker wel dan niet begint daar de clash der generaties. Babyboomers die de jeugd weer veel te serieus nemen, jeugd die geen respect heeft voor de analoge denkwijze van de ouderen en een aantal katalysatoren die opmerkingen maken om anderen een beetje op te fokken. In het begin moet ik er altijd om lachen, maar naarmate de avond verstrijkt begin ik me vaak een beetje te irriteren. Vaak aan de babyboomers. Neem social media toch niet zo serieus. Maak met andere mensen die de oorlog net niet mee hebben gemaakt een Whatsappgroep aan om lekker samen te klagen en laat je mede Sassemers met rust! Ik ben hier voor de mooie foto’s van het oude Sassenheim van voor Bas Brekelmans. Ik kom hier voor mijn rust!

In Sassenheim blijf ik nog wel even wonnen. Lees in het artikel Verhuizen of verbouwen waarom.

One Comment

  1. Pingback: Gemeenteraadsverkiezingen 2018 - Rob van Laere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *